Exposities

Galerie

In galerie Amsterdam Outsider Art presenteren wij de top van de outsider art. Schilderijen, tekeningen, grafisch werk en keramiek. Wij werken samen met galerieën in binnen- en buitenland die gespecialiseerd zijn in deze vorm van kunst en met individuele kunstenaars.

Amsterdam Outsider Art organiseert jaarlijks een 7-tal wisselende exposities van een of meer toonaangevende kunstenaars. De meeste kunstwerken zijn te koop. Kunstenaars waarmee de galerie samenwerkt exposeren in galerieën in binnen- en buitenland. Er vindt regelmatig uitwisseling plaats en de galerie neemt deel aan internationale netwerken van outsider art. 

In de galerie draaien video’s van kunstwerken en van kunstenaars tijdens het creatieve proces bij de totstandkoming van outsider art. Regelmatig worden dichtersmiddagen georganiseerd met en door outsiders. Er worden dialoogtafels gehouden over onderwerpen die met outsider art samenhangen en andere initiatieven ontplooid om de kunst en de kunstenaars onder de aandacht te brengen. 

De galerie publiceert regelmatig in bladen en tijdschriften op het gebied van outsider art. Via Salto TV wordt maandelijks een uur aan Amsterdam Outsider Art, de exposities en kunstenaars aandacht besteed. Op de website vindt u ook onze tentoonstellingskalender en via de nieuwsrubriek kondigen wij de diverse activiteitenaan. Ook via Facebook en Youtube houden wij het outsider netwerk en geïnteresseerden en bezoekers van openingen en tentoonstellingen van de actualiteit op de hoogte.

In de galerie, winkel, artotheek en het zalencentrum werken vrijwilligers en cliënten van Cordaan met een verstandelijke of psychiatrische beperking in de ondersteuning en de dienstverlening.

Amsterdam Outsider Art is een initiatief van Stichting Cordaan.

Impressie van de galerie

Nieuws


Geen nieuws in deze lijst:

Adresgegevens

Amsterdam Outsider Art
Nieuwe Keizersgracht 1a
1018 DR Amsterdam
Telefoon: 020 - 330 2083
Kaart en routebeschrijving | Openingstijden | Neem contact met ons op